Friday, November 21, 2014

BOBEK IN UK(zápis 8)

Včera ma Danka vzala do Totnes. Bola som troška neistá, či mám vôbec ísť... ale napokon neľutujem. Videla som tam ľudí oblečených podľa seba,pohodovo...nijaké opätky, kravaty ,košele či blúzky. Malé trhovisko s podomácky upečenými bochníkmi chleba, s vynosenými vintage kúskami , starými šperkami a nádobami. Všetko sa mi zdalo bio a eco a homemade i handmade. Špinavo a útulne...troška zatuchnutu ,ale ináč sviežo po každej stránke. Páčilo sa mi tam. Mať tak viac peňazí a nemať na sebe zavesené aktívne 10kilové dieťa....zdržala by som sa tam aj celý deň a nie len dve hodiny. Ďakujem Dani za výlet :).
Na druhej strane, aj keď som nadšená z toho, čo som videla, troška som posmutnela vo vnútri. Ožila vo mne stará známa hryzavá otázka, či je to, čo tvorím ja ,vôbec vhodné medzi tak krásne veci? Pomedzi tie dokonalé výrobky...hračky,pohľadnice...ach jaj, na budúce si vezmem foťák, aby ste mi lepšie rozumeli. Keď sme sa vrátili, zaháňala som pochybnosti kreslením...ale veľa som toho nevytvorila. Bola som nesmierne unavená. No dokončila som aspoň kresbičky...
 
 
 
 
...a sľúbila si, že zajtra ráno si privstanem a napíšem vám o nich(čo sa práve deje:). Až sa mi podarí nájsť lepidlo na dekupáž, ktoré som si z domu mohla priniesť, pôjdu niektoré z týchto kresieb na úplne zbytočné a len tak pre radosť hocikde zavesiteľné vankúšiky. A niečo možno ešte vyberiem na denníky. Tieto už sú hotové:
 
 
 
V Poundlande som si včera kúpila ďalšie tri zošity....už ich len obliecť:). Ak sa podarí, možno aj dnes.
 
Krásny novembrový deň vám želám!
 
Cinkylinky bonkybom......
 

2 comments:

  1. nemáš byť prečo smutná... aj ja mávam dilemu z toho že ľudia okolo mňa tvoria krajšie a krajší a že ja by som sa s tým mojím nemala chváliť... ale vždy si porovnám a hneď som negativistická... :) Ale tvoje denníčky sú nádherné... a o kresbách nehovorím,, ja ťa obdivujem ako to všetko zvládaš. :)

    ReplyDelete
  2. juj, stískam ťa zuzka za tvoje slová :) porovnávať sa nemá, nikdy nič! stále sa to učím, lebo dobre viem, že to nikdy nikam neviedlo iba k nadraďovaniu alebo podceňovaniu. nič z toho človeku na šťastí nepridá....polepším sa:).

    ReplyDelete