Sunday, November 16, 2014

BOBEK IN UK (zápis 7)

Akosi sa mi nezadarilo napísať blog včera, ani predvčerom ,tak sa teším , že dnes sa čas našiel, hoci....každú chvíľu už čakám na Jorikov plač,že už je hore a chce mliečko:). Ani sa mi nechce veriť, že už som tu dva týždne. Dobre píšem? Alebo už sú to týždne tri? Zdá sa ako tri:). Zvykám si pomaly. Na puch v dome, na popadané lístie po zemi, na žaľude, ktorými máme zasypanú našu betónovú záhradu. Zvykám si aj na fakt, že nerozumiem miestnej angličtine, zvykám si aj na matrac, z ktorého cítim vykúkať pružiny. Zvykám si umývať riad v studenej vode a splachovať na trikrát,ak sa vydarí a netreba viac. Zvykám si aj na nové plienky , na banánové mlieko(pozdravujem svoje vanilkové od Raja:) , ba zvykám si aj na počasie, večný dážď a vietor, ale netvrdím, že mi z toho nie je smutno. Lebo je.
Zato sa teším mestkej knižnici a milým ľuďom, čo tam robia. Moja stará mama vravievala, že ľudia, čo majú radi kvety, nemôžu byť zlí ľudia. Ja pridávam, že ľudia, ktorí majú radi knihy, nemôžu byť zlí ľudia.
 
Emily Brown, nový knižničný úlovok. Ale som troška sklamaná z jej obsahu.....
 
Zato tieto dve chválim a mrzí ma, že nemám viac času, aby som si ich naštudovala. A tak len mrkám po nich, keď chlipkám svoje horúce mlieko a v hlave kujem plány, ako si niektoré druhy stehov vyskúšam a aké poklady z toho vytvorím.
Nateraz som však šťastná, keď sa podarí čo-to nakresliť. Potrebujem dokončiť denníčky. Včera som šila pomerne dosť. Dosť na to, aby mi začala schádzať koža dole z prstov. Denníky síce nafotené nemám ,ale kresby ,ako možní kandidáti na obal, tie nafotené mám.
 
 
Jorik sa nezobudil! Ani sa mi nechce veriť, veď je takmer osem!
Možno sa mi podarí odpísať konečne aj na pár mailov, ktoré dlhujem svojím zákazníkom. Cinkám vám teda na záver moji drahí a želám krásnu tvorivú nedeľu !
 
CINKYlinkyBOMbom.....
 
PS: Iba tak pošepky....smutno mi je dnes...tak akosi hlboko vo mne cítim smútok. Je mi clivo , nie za domovom.....nie za rodinou....tak akosi prázdno clivo mi je. Jorik je hore:).
 
 
 
 

2 comments:

  1. Ach,ako s Tebou cítim! Napísala som Ti dlhokánsky koment a ako som ho odosielala, tak niekde zmizol, juj! :((( Vies, take smutky a pocity straty seba samej odkedy som mama... to tak strasne doverne poznam, az mam chvilami pocit, ako by som Tvoje blogy ja pisala... je to najvacsi vnutorny rozpor, aky som zazila - na jednej strane nic lepsie, ako moj Branko si neviem predstavit. Urobila by som prenho vsetucko na svete a kym som ho nemala, nevedela som si ani predstavit tu intenzitu lasky, aka medzi nami vznikne. Na strane druhej... a zrejme tu je odpoved aj na to, preco stale nemame druhe dietatko, aj ked tomu nechavame volny priebeh uz vyse 6 rokov... ale vycitky si nerobim. Jedna velmi, prevelmi mudra pani, starucka psychologicka a samanka v jednom ma doviedla k tomu, aby som ako 37 rocna konecne pochopila, ze cele roky, desatrocia sa nezmyselne obvinujem a bojujem so svojou podstatou. Odkedy som pochopila aka som a prestala so sebou bojovat, je zivot ovela farebnejsie a lahsi... vies paci sa mi, ze povies nahlas veci, ktore preziva vacsina zien, ale spolocenske zabrany, strach z odsudenia im brania v tom, aby sa zdoverili... Tvoje riadky im velmi mozu pomoct, vies, vsak?
    A este som ti pisala v tom prvom dlhokanskom prispevku... ze mas neskutocny dar slova, vies opisat aj naozaj tazke situacie tak prijemne, citlivo... a pritom naozaj pravdivo, bez nejakeho prikraslovania. A tiez z Tvojich slov poznat, ze si velmi, velmi statocna. :) Zapisnicek je prekrasny!!! :) Pozdravujem Jorika a drzim palce!

    ReplyDelete
  2. bupi.....ani som o tvojom komente nevedela:(. dakujem za neho z celého srdca a nie draha, netusila som, ze niekomu mozem pomoct. radsej som mala pocit, ze pisem do neznama a skor "pozemsky" nez poeticky ako je to teraz v mode. vazim si tvoje slova a pochopenie a ver mi, aj ja som sa nasla v tvojich slovach. ani pre mna dalsie dietatko nepripada v uvahu, hoci jorik je to najkrajsie a najcennejsie, co mam. a teraz, ked hovori mama, ani sa ta hranica lasky, akej som schopna , neda opisat. ostan so mnou, ked pisem....aspon budem vediet, ze okrem teba, este zopar dusi citaju moje riadky a ze ich tam v tom nezname, chytaju do svojich sieti. objimam.

    ReplyDelete