Friday, March 23, 2012

Sepkam....

Skoda,ze medzi druhmi pisma nie je jedno posepky. Vybrala by som si ho pre dnesny blog. Lebo vam chcem posepkat,ze domcek je kupeny , ze sa zatial na neho chodime po veceroch divat, ze sa pomaly chystame vyhrnut si rukavy a pustit sa do prace ,aby sme ho premenili na nasu chalupku snov. Nie je v zlom stave, no i tak je na nom roboty ako na kostole. Nebude to ani lacne a tak doma planujeme, ratame, kalkulujeme...... Naivne dufame, ze aj spominany obchodik sa stane jeho sucastou. Mozno uz toto leto.

Chceme vyuzit ,co sa da a preto snorime - izbami, pojdom, dielnickou ,garazou i zahradou a hladame poklady. Jednu sme nasli v zamknutej mini izbietke vedla domu - rohovu starodavnu skrinu. Chytila ju pliesen od vlhka, ale my stale dufame,ze ju zachranime. Vytiahneme ju na slnko a od skusenych vypatrame,co mozeme urobit na jej zachranu.

Ja navyse  kutram aj po suflikoch a uz som nasla stare vysivane obrusy, hackovane prestieradla ,ba aj sacky plne gombikov....

Vsetko sa raz zide.

Este som nemala prilezitost zobrat si do domceka fotak, ale skor-ci neskor tak urobim a ukradnem si pre vas zopar zaberov. Domcek sa zda byt fotogenicky, nemyslim,ze bude namietat. To skor ja sa budem okunat, lebo este stale neviem uverit, ze ho mame, ze je len v nasich rukach, ako bude vyzerat ....Ten pocit zodpovednosti v sebe neviem  utajit, hoci verejne priznavam,ze moje meno nefiguruje na listine vlastnictva a tak ako je teraz 'aj moj',  jedneho dna nemusi.

Ktohovie ako pojdu nase plany...., ako rychlo sa bude stavat kachlova piecka, ako rychlo pomalujeme steny, obrusime okenne ramy a dame im cerstvy nater, ako rychlo vyklicia prve sadenice v zahrade...., vsetko by som chcela hned a zaraz. No popri praci to asi tak rychlo nepojde a ja sa druhy krat v tomto blogu k comusi priznavam, ze sa bojim, kolko casu mi domcek ukradne a ci budem stihat popri nom vyrabat babiky a zajacikov a dennicky.
Napriklad ako tuto malu slecnu :


ktoru som zhotovila vcera . Alebo tychto malych usatych, ktori sa narodili pocas tyzdna :



ale hadam budem mudra dost a cas si rozumne rozdelim.

A ked nie, nevadi..... nikto mi nebude moct nic vycitat, ba ani tento blog,lebo nahlas som nic neslubila...., toto vsetko bolo iba posepky...

cinkilinkibom....

2 comments:

  1. júú tak ja pošepky držím palčoky, nech je sily a času na všetko.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dakujeeem, vsetky stastie drziace palcoky su vitane !

      Delete