Sunday, August 18, 2013

O knihách a zajacoch....

Neviem ako vy, ale ja čítam rada. Asi viac rada ako veľa. A rada čítam, keď kráčam, čo neznáša mnoho ľudí vrátane mojej maminy, ktorá si je istá, že jedného dňa sa mi kvôli tomu niečo stane. Pre mňa to má veľa výhod...napríklad sa nemusím dívať ľuďom do tváre a nehrozí mi tak trápne ospravedlnenie :,,O, prepáč, to si ty....zase som ťa nespoznala...vieš, ja proste nemám pamäť na tváre a ....." a ty vyzeráš ako všetci ostatní ,máš nos, uši, oči..... Teraz nesrandujem. Ozaj si neviem zapamätať tváre. Navyše , keď kráčam a čítam,cesta zbehne omnoho rýchlejšie . V krátkej dobe sa mi teraz podarilo prelúskať sa zopár knihami,no jednu ťahám popritom už troška dlhšie.
Je to tá v modrom. V našom jazyku tuším vyšla pod názvom Dcéra snehu. Ináč,musím sa pochváliť, že tento piatok ma manžel zobral "vyvenčiť sa" do Košíc a namierili sme si to rovno do Remeselnej uličky. Prišli sme tam troška neskôr, ale už aspoň slnko toľko nepieklo. Prechádzali sme sa pomedzi stánky a ja som sa cítila ako v siedmom nebi. Hoci som si nič nekúpila...bolo z čoho vyberať. Škoda , že ma ešte stále trápia alergie, lebo sme výlet skončili v nákupnom centre kvôli lekárni. Všade svrbiaca pokožka sa postarala o to, že som nemala ani najmenšiu chuť vyberať si niečo na seba a zakotvila som ako vždy v kníhkupectve. Odtiaľ som si odniesla tie dve knihy v koláži vpravo hore. Mala som šťastie- bol výpredaj a knihy ma vyšli za 5eur. Pri pokladni som neodolala záložke s mackom - zaslúžim si bolestne:).
Škoda len, že kníhkupectvo sa mi postaralo nie len o knihy, ale aj o novú dávku alergénov, lebo už pri vyberaní kníh ma začalo všetko pichať a svrbieť a toto sa neskončilo ani v noci a ani počas nasledujúceho dňa. A tak som po dlhej dobe v noci piekla zajacov, brúsila ich a počas dňa maľovala a lakovala.
Na druhý deň som po prechádzke s Holly  zabehla do miestnej galantérie a vykúpila stužky od výmyslu sveta.
Páči sa mi ako ladia, keď sú spolu...Myslím stužky:).
Neviem , či mám právo predávať teraz malých ušiakov ako talizmany pre šťastie, keď sa zdá, že ma nachvíľu šťastie opustilo. No pokúšam sa na to dívať tak, že pri toľkých šťastenkoch sa mi proste už nič nezvýšilo.
Poslednú noc sa mi podarilo usnúť a spať až do rána.....čo je neskutočne osviežujúce. Teraz je ešte len čosi po 1pm, ale mne sa znova zatvárajú oči. Asi si potrebujem dobehnúť zameškané prebdené noci. Rozlúčim sa teda s vami a budem dúfať, že vy si užívate leto plnými dúškami....aj za mňa.
 
Cinkám cinkám na záver
 
Cinyliny bonky bonk!
 
 

1 comment: