Friday, September 6, 2013

Zlodejka kníh

Môj blog som neplánovala venovať knihám, ale tentokrát si nemôžem pomôcť. V pomerne krátkom čase som zhltla vyše 500 stranovú knihu a to je v mojom prípade čo povedať. Doma nemám toľko času na čítanie....pri práci mi neustále vyhráva telka a keď upratujem, púšťam si audio knihu na CD-čkách. Knihy čítam za chôdze a keďže mám hafana, ktorého treba venčiť, každý deň tak prečítam aspoň zopár strán. Navyše najnovšie chodím s Holly každý deň do lesa,aby sa vybehala aj bez vôdzky. Terén v lese je nerovný a tak kráčam veľmi pomaly , prakticky len prešľapujem z nohy na nohu. Plus, nesmiem zabudnúť na náklad v brušku , ktorý ma spomaľuje ešte o to viac. No i vďaka tomu som sa v poslednej dobe prelúskala niekoľkými knihami, ktoré boli úprimne jedna lepšia ako druhá. Hm, akurát ma napadlo, že v jednej z nich sa hlavného hrdinu pýtali, ktorá kniha je najlepšia a jeho odpoveď bola vždy - tá posledná. A tak vám i ja chcem ponúknuť tú poslednú, ktorú som dočítala a ktorá zaručene stojí za to, aby sa ňou prelúskalo viac milovníkov kníh.

A toto je ona. V preklade by som ju nazvala Zlodej kníh, no ja už viem, že sa za názvom schováva žena a tak by bolo asi presnejšie nazvať ju Zlodejka kníh. Asi sa teraz na mňa hneváte, že tu ponúkam knihu v angličtine, ale súdiac podľa blogov a komentov, ktoré denne na internete od vás čítam, nemyslím, že anglina je nejakým problémom.
 
Aby som vám ukázala , prečo mi kniha tak učarovala- samozrejme okrem obsahu, zobrala som do ruky svoj foťáčik a cvakla vám pár zaujímavostí z nej. Hľa, tu je medzi písmenkami vytlačený príbeh, aký židovský hrdina nakreslil zlodejke kníh.
 
Vlastne jej nakreslil príbehy dva...a  mne osobne doslova učarovala neha , ktorá z tých - primitívnych - obrázkov sála. Aha...
 
Prosím, nedajte sa pomýliť. Kniha je plná písmenok, tieto kresby ju len dopĺňajú .... Pre mňa troška nevšedne, nečakane na dospelácku knihu, zároveň čarovne a dodávajú celému príbehu ešte reálnejšiu podobu než už beztak má..., lebo hoci je kniha rozprávaním Smrti , v reále ju počas druhej svetovej vojny napísal život samotný.
Ešte som si nedala tú námahu a nezistila som, či už náhodou kniha nevyšla aj v slovenskom jazyku...ale isto tak urobím( bola by bez debát krásnym darčekom mamine pod stromček). A ak ešte nie je , tak budem dúfať, že čoskoro výjde. Lebo verte mi, stojí za prečítanie !
 
Nateraz iba také knižnične tichúčke ...
 
cink cink cink ....
 
 
 

2 comments:

  1. dobrá správa, kniha je preložená http://www.gorila.sk/product/288776
    ale nanešťastie aj vypredaná. ak ale nevadí český jazyk, tak potom ešte dostupná je.

    ReplyDelete