Saturday, May 2, 2015

BOBEK IN UK ( narodeninový...)

Včera som mala narodeniny.
 
 
 Magické a úplne iné, aké som si pôvodne želala. Už dávno dopredu som si naplánovala, že v deň svojich narodenín si vypýtam deň voľna a celé doobeda budem tvoriť. Že si ukradnem popoludnie a celý večer vôbec, lakomo len a len pre seba a všetko to prespím! Ach, aká to bola slastná predstava!!! Nevedela som sa dočkať! A predsa, s príchodom narodenín, vravím si, chcem povymetať sekáče a kúpiť si niečo na seba. Niečo malé a tešivé, originálne, aké sa len v sekáčoch dá nájsť. A našla som. Ináč, než som si to vysnila,s Jorikom v náručí, sťaby talizman, jednou rukou som lovila, hľadala....svoje narodeninové darčeky a nevydýchla som si, dokiaľ som ich nenašla, dokiaľ ma príchod Jorikovho spánku nezastavil.
                           
Tešila som ako sa len sekáčový lovec tešiť vie. O to viac, že som popritom lovení spievala dookola "happy birthday.." a Jorik sa tomu smial a ja som sa smiala celá. Deň bežal ako o život, Jorik spal, ja som ho kočíkovala, počúvajúc popritom xylontú audio knihu...och, ako sa len rada takto strácam v knihám, keď už nemám čas ich čítať!  Potravinové nákupy isto nepatria do mojej predstavy perfektných narodenín, ale héj, som mamina a jesť sa musí, takže predvečer patril supermarketu a...nebolo to také zlé....veď  napokon, čakal tam na mňa môj posledný darček ...
 
 
A keď sa zotmelo, manžel zapálil sviečky, ktoré som si sama vybrala( nech sú moje narodeniny veselé , radšej ako číslice, čo mi pripomínajú, koľko to vlastne rokov mám) na supermarketskej sýrovej torte a hoci som sa tomu vzpierala, malo to svoje čaro a ja som si tuho ozaj tuho zaželala svoje narodeninové priania .... a myslela som na ne ešte tuhšie ako som tie sviečky "sfúkavala".
 
Priznám sa vám, ozaj som občas ako malé dieťa. S prichádzajúcim večerom , prišlo mi clivo, že mi môj deň odchádza, že naň budem musieť znova rok čakať. Zas a znova, ako obohratá platňa, spievala som si tú narodeninovú odrbovačku a vedela som, že až si ľahnem spať, zobudím sa a bude nový deň a už v ňom nebudem kráľovať ja, ale niekto iný. Takmer som si želala zastaviť čas....
 
 
Ďakujem mami, že si mi zavolala presne o 11am, keď som sa narodila, ďakujem Jorik, že si bol so mnou celý deň a smial sa môjmu spievaniu, ďakujem Tomáš, že si sa snažil urobiť mi deň magický a ďakujem všetkým vám, čo ste si spomenuli a poslali mi "onlajnový" pozdrav.
 
Cinkám vám na oplátku
 
Cink CINK Bong BONG !
 
 
 
 

1 comment: