Saturday, February 15, 2014

Konečne

Konečne som sa po dlhom čase dostala k svojmu blogu. Trvalo mi to dlho, lebo som chcela ostať verná tradícii a každý blog dozdobiť fotkami. No ale človek mieni a Pán Boh mení a u nás to mení Jorik. Veru tak. Stala som sa maminou a ani sa to nezdá, no som ňou už čoskoro celé 4mesiace! Môj život sa od jeho narodenia prevrátil naruby a všetkým maminám asi nemusím ani hovoriť, že môj denný harmonogram je plný  kŕmenia, prebaľovania, kočíkovania,kúpania a hrkotania hrkálkami. Na tvorbu mi veľa času neostáva. Ba priznám sa Vám, že kdesi na samom začiatku, keď ešte Jorik voňal novotou, chcela som sa umenia vzdať a venovať sa výlučne iba jemu. Môj manžel jasal nad silou materinských hormónov, ale žiaľ, dlho som nevydržala stáť si za slovom a potlačená potreba tvoriť sa začala hlásiť . Ba priam kričať. Nepomôžem si. Potrebujem tvoriť a cítim sa nekompletná, nervózna a k ničomu, keď nemôžem pracovať. A tak sa pomaly učím kradnúť si čas kde- tu a najnovšie mi tak vznikla zbierka ušatcov , maľovaných akrylovými farbami, z ktorých sa už čoskoro vytlačia série nálepok , pohľadníc a obrázkov na zarámovanie . Píšem čoskoro, lebo môj drahý manžel už všetky obrázky spracoval a teraz už len musíme počkať ,až sa nájde v agentúre , kde si chodíme svoje veci tlačiť, čas na tlač. Až budú hotové, prihlásim sa a pochválim. Zároveň by som rada doplnila svoj obchodík na Sashe, chudák je taký vykradnutý:(. Tuho uvažujem , že si zakúpim butonkovač a nebudem sa musieť obracať na agentúru zakaždým, keď sa mi nejaký odznak či zrkadielko vypredá. No je to pomerne drahá investícia.....mala by som si byť istá, že bude návratná. (Ak by sa medzi Vami našiel niekto, kto by mal tento stroj na predaj alebo nebodaj by niekoho poznal, kto sa ho chce zbaviť, napíšte mi prosím:).
Ach jaj....maličký už je pri mne, kope nôžkami a cmúľa pri tom gumenú žirafu. Nakŕmený, s plným bruškom a s čistou plienkou , je mu sveta žiť. A tak budem radšej končiť, lebo odteraz to bude už len tak, že pomyselným zvončekom, ktorým som si doteraz veselo cinkala na záver svojich blogov, bude odteraz cinkať niekto iný:).
Ja ešte pridám fotky spomínaných malieb a utekám k Joričkovi Pacholíčkovi, aby už na mňa dlhšie nečakal.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Vám želám krásnu nedeľu!


                                                                   Cinky- linky- linky- BOM!

4 comments:

  1. obrazky su krasne, ale Jorik este viac krasny :) verim tomu, ze raz budete kreslit obaja spolu a potom to uz bude cista harmonia :) aj vam krasnu nedelu! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. drahá cookie! sama sa toho neviem dočkať. zasypem ho farbičkami,fixami, na zem nalepím kusisko papiera a nechám ho , nech si ho celý počmára:). a možno.....možno bude na plastelínu a radšej bude modelovať...mne osobne to bude jedno, hlavne, že budeme tvoriť spolu!

      Delete
  2. očarujúce obrázky (ako vždy) a chlapčiako tiež. :) užívaj si maminkovské aj tie tvorivé chvíľky! krásny zvyšok víkendu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vďaka Anka, užívam si. Maminkovských chvíľok je teraz troška viac, ale viem, že dlho to tak nebude a tak si ich vychutnávam.

      Delete