Saturday, June 2, 2012

Iba tak verejne uvazujem...

Divam sa okolo seba a citim sa ako krtko -doslovne, zahrabana medzi  latkami , nitami, sackom na odpadky, paletou, dvd-prehravacom, ceruzami a fixami..... Moj byt vola po prachovke a ja mu ju dnes dozicim. Hned ako dopisem tieto riadky. A potom si zas sadnem a budem pracovat na dalsej- posledne  tyzdne uz ani sama neviem kolkej- babike.
Aj sa sama seba pytam, ci sa uz ludom nezunuju a ked uz nie hned teraz, tak mozno uz coskoro zacnu - lebo, co si budeme nahovarat? Su si podobne. Ine saticky, ine vlasky, ale zaklad je rovnaky. Rada by som sa posunula kusok dopredu a vytvorila cosi uplne ine a originalne, ale nielen, ze ma teraz objednavky nepustia, ale ani nic originalne sa netvori, ked niekto silou mocou chce. Ja si na to pockam. Naivne ocakavam, ze sa k tomu dopatram , ked budem dookola robit to iste. Az raz zistim,ze je to uz uplne ine a ja som si to ani nevsimla. Rada by som zalovila vo svojom starom pocitaci a vytiahla odtial fotky mojich prvych babik. Asi by ste sa chytali za hlavu.
A ja som s nimi- vazeni a mili- behala po New Yorku a snazila sa ich predat. Zakopavam sa hanbou pod zem uz len pri pomysleni na to. Nastastie, pocitac odisiel do pocitacoveho neba  a fotky mojich prvotin s nimi.
No mam tu jednu- vola sa Babetka a je sucastou mojej uz-celu-vecnost-chystanej -knihy. Neplanovala som sem ponuknut vobec nic z tohto mojho 'sna', ale budis . Hla :

Na fotke to mozno nie je az tak dobre vidiet, ale Babetka ma nie len rucky ale aj nozky drotene.
Zaroven nikdy nebola az tak stabilna ako jej mladsie rovesnicky.
A tu su, rad radom, ako sa jedna za druhou rodili:

-najskor to bola placha Lenka:

- po nej smela Rebeca :


- tak seversky chladna Chantal :



- chichotava Lola :

- a bodku na zaver dava tajomna Joelene :

 To ich ale je pozehnane. Ani sa mi verit nechce, ze som ich tolke v poslednych dnoch zhotovila. A dalsie sa pytaju na svet. No...ako som uz pisala, tak ucinim az ked pobeham byt s prachovkou a vysavacom. Hadam to mojim prstom prospeje.

S laskou zvonim CINK-cink-Cink !



9 comments:

  1. Ahojky Bobi,
    Tvoje bábiky sú veľmi osobité bobekovské a neviem si predstaviť človeka, ktorému by sa zunovali. Ja sa teším na každú jednu ktorú ,,vyhodíš" von do sveta a nebude tomu inak ani o milión rokov:). Oceňujem, že máš svoj štýl. Bobeka si ťažko pomýliť s niekým iným. Možno by som Ti len poradila viac ako meniť svoj štýl ísť s nimi viac do sveta, verím, že tak ako je o ne záujem u nás, bol by velikánský záujem o ne aj vonku. Držím Ti palčoky. Tvoj večný fanda Linda (ophelias-lullaby) PS: Teším sa na knihu, veľa šťastia s ňou.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dakujem linda! cenim si to o viac, ze poznam tvoju tvorbu;). viem,ze mas aj pravdu s tym 'vyjdenim do sveta'. priznam sa,ze uz som dostala zopar mailov z 'vonka', tak neviem naco este cakam? mozno je to tym,ze stale nemam co ponuknut- kvoli nedokoncenym objednavkam tu doma. no som si vedoma, ze svoju sancu, ak ju vobec mam, by som si nemala premrhat. definitivne jedna z uloh na mojom 'to do' liste;).

      Delete
  2. Ahoj Vierka :o)
    Mám to podobné. Tiež som zakrtkovaná a tiež mám akýsi deficit v debordelizovaní svojho bytíka .... a tiež ma nútia robiť stále tie isté veci. A tie isté námety (sashe - aJSha). Ale nezúfam. Občas vyhlásim jednoducho zákazkové prázdniny. Iba na dva tri dni a s chuťou ochutnám niečo nové ..... . Ale tie tvoje bábiky sú také čarovné, jedinečné a neopakovateľné. Vôbec sa nedivím, že idú ako "cukor", na dračku ))))). Drčím pršteky. Veľmi fandím.

    ReplyDelete
    Replies
    1. to potesi vediet,ze zakrtkovana nie som sama;). pravda je, ze mat vsetko po ruke je celkom vyhodne , netreba nikdy daleko odbehovat . na druhej strane sa zase verejne priznavam, ze som si minule skontrolovala zadok v zrkadle, ci to vysedavanie nema 'plostiace' ucinky;))))). ani by som sa nedivila. a tie bezzakazkove prazdniny su celkom fajn napad. ja si takto obcas zoberiem den off rovno na drzovku. ale inac to proste niekedy nejde.

      Delete
  3. Čoraz rozkošnejšie sú tie bábiky :) Asi začnem pokukovať po nejakej aj do svojej izby ;)

    ReplyDelete
  4. Juj, Bebokovci sa nezunuju :) Po tejto strane tiez vecny fandovia :) (SAShE- PRIShERKY ) Krasna tvoja galerka, neda tam vzdy nakuknut :) xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. juuu...tesim sa, lebo fandiace prisherky zneju skvele!

      Delete
  5. hlasim sa do radov večnych faušikov bobekova a nádherných bábik, ktoré žijú a sú skutočnejšie ako veľa ľudí, ktorých stretnem na ulici... moje dve u mňa v pracovni veselo kecajú a chichocú sa neskoro do noci, deň čo deň. nezunujú sa mi nikdy - naopak dúfam, že k nim skoro pribudne ďalšia, už prichádza ten správny čas na rozšírenie kolektívu, aby nenastala "ponorka" :)
    a tiež sa cítim ako krtko a navyše mám problém s tým, že už dlho predlho som neurobila nič také naozaj MOJE, proste sa hrajkám s drôtikmi a živicou, lebo neni času... ale už len týždeň v zamestnaní priatelia. a potom ešte len začne sranda... :) bojím sa bojím, ale aj sa teším a som pripravená zase na sebe makať...

    Vierka, posielam objatie a nikdy neprestaň tvoriť tieto úžasné charizmatické stvoreniatka. A vôbec to nie je stále to isté, sú stále krajšie, plnšie života a ... knižka? Juj, prosím prosím :)

    Papa bupi

    ReplyDelete