Saturday, July 4, 2015

BOBEK IN UK ( o mojom šťastí...)

Tu v UK existuje istý obchod Paperchase , do ktorého sa chodím potešiť takmer zakaždým, keď zablúdime do Drake City Center v centre (nateraz nášho) mesta Plymouth. Keď som tam bola posledne, s potešením som zistila, že majú výpredaj. A takmer na všetko, čo sa mi páčilo. Pomaličky, za ujúkania Jorika , ktorý nemal pochopenie (rovnako ako jeho tatino) pre moje šopingovanie a kochanie sa nad drobnôstkami poväčinou papierového charakteru, som blúdila uličkami a občas len tak zo zvyku a zvedavosti, chytala som vecičky do rúk...akoby už len to znamenalo, že na chvíľu bola tá vec moja. Nebolo ťažké pre mňa vrátiť ich pekne naspäť do políc, lebo ako som už spomenula, mnohé, čo sa mi páčilo bolo v akcii a tak teda skončilo v mojom náručí(košík nebol:) nadobro .

 
(no odolali by ste takej lepiacej páske???)  A tak som prišla za 10libier k rôznym pohľadniciam na rôzne príležitosti , k nálepkám, k sade darčekových kartičiek, k macíkovej páske a k peračníku, do ktorého sa zmestia aj dlhé štetce. Až pri pokladni som si všimla ďalší skvost a ako ináč, aj on bol zlacnený a keďže ja som len žena , podľahla som.
Zmestia sa mi do nej skicáre, peračník, poznámkové bloky.....no menuj. Akurát a dokonale pre mňa. Predavačka na mňa gánila spoza pultu, či mám narodeniny. Nie, vravím jej. ,,Ani narodeniny, ani meniny, nemám nijaký sviatok. " Pobozkala som Jorika ,sediaceho na pulte a snažiaceho sa naťukať PIN kód, na čelo a vyriekla : ,,Ale zaslúžim si!!!" Zhrabla som si kabelku s líškou a pyšne ako len viem, vykráčala som von z obchodu. Usmievam sa ešte aj teraz, to len aby ste vedeli, ako veľmi ma tá líšková kabeloaktovka teší!
A to som ešte nevedela, ako milo ma prekvapí Tesco. Tradične dokúpenie potravín mi prihodilo do cesty zápisníčky ...
Krajšie by som si ani nevysnívala!
..úprimne dúfam, že mi pomôžu udržať nové objednávky pod kontrolou a to na dlhú dobu!
 
Myslím, že Boh obchodov ma má rád. Ako ináč si môžem vysvetliť, že po mojich úlovkoch v Paperchase a Tescu mi ešte dožičí toto...
... drobné knižné vydania od Beatrix Potter , ročné obdobia od Jilla Barklema a obľúbeného Pooha od Milneho(dobre skloňujem?).
Ak takéto poklady navyše stoja pár centov a ja viem, že nimi poteším aj niekoho iného, nemám prečo nad ich kúpov váhať. Popritom všetkom, v týchto knihách je toho omnoho viac než len písmenká....ako ....
 
hľa tuto, tyrkysové bodky na tráve a či radšej žlté -  schované v pásikoch modrej na tapete? Aké úžasné neprehliadnuteľné detaily ! Utápam sa v nich, teším sa z nich. Keby sa ma niekto opýtal, kde beriem inšpiráciu, tak aha takto! Z týchto neočakávaných hier farieb....( hľadám ich aj na látkach, preto som asi tak priviazaná k sekáčom...ale tie staré látky, ach!! ich vzory, ošúchanosť...hľadám v nich svoje detstvo, priznávam, zbožňujem,  keď sa na mňa z regálov v secondhand obchodov , sťaby  v babkinej skrini , vyvalí  kopa šiat tých najkrajších časom vyblednutých vzorov).
Takže takto obšťastnená som bola.
A takto obšťastnená som maľovala macíka...

...a stromy....

 
...a tešila sa popritom všetkom na pomaly sa hojacu ruku pokreslenú Bumpkinovcami....
 
Keby som už len toho času mala viac, asi by som sa zbláznila radosťou!
Ozaj, nie je niekde obchod , kde predávajú zbytočný čas? So svojím nákupným šťastím  by som tam rada zašla.....
 
Cink Cink CINKY LINK !
 

2 comments:

  1. No to bol ale upššný nákup.. naozaj sa podarili riadne skvosty :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. veruže sa zadarilo.....tak nečakane, ešte viac potešilo:)

      Delete